Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hvad skal vi stille op med Emil Noldes kunst?

18. november 2021 |16:00 - 18:00 CET

 

Hans Christian Davidsen

Torsdag, 18. november kl. 16.00-18.00 i Billedsalen på Folkehjem Foredrag med Hans Christian Davidsen.

Hans Christian Davidsen holder foredrag med udgangspunkt i sin nye bog om Emil Nolde. Han skriver selv om sit foredrag: ”Hvad skal vi stille op med Noldes kunst? Efter 1945 blev Emil Nolde gjort til et offer for nationalsocialismen. Det var en offerfortælling, som han selv byggede fundamentet til, men som efterkrigstidens tyske politikere, forfattere, kunstkritikere og museumsfolk gav yderligere næring til.

Fortællingen holder ikke længere. Nolde var ikke blot medlem af nazistpartiet, han havde også antisemitiske synspunkter. Så hvad skal vi stille op med Noldes kunst? Mens Tysklands forbundskansler Angela Merkel reagerede ved at tage Noldes kunst ned fra væggene i kanslerkontoret, gik Slesvig-Holstens kulturminister Karin Prien den modsatte vej: Hun hængte Nolde op på sit ministerkontor i Kiel, efter at Noldes dystre fortid i 2019 blev dokumenteret videnskabeligt. En lille interessant detalje: Karin Prien er jøde! Hvorfor har vi ofte vanskeligt ved at skille mennesket og kunstneren fra hinanden?”

Kom og vær med til et spændende foredrag. Arrangeres samarbejde mellem SPROGFORENINGEN, Grænseforeningen i Aabenraa, Foreningen NORDEN i Aabenraa og Aabenraa Bibliotek.

Pris for deltagelse: 100 kr. Tilmelding senest 12. november til www.aabenraabib.dk

Detaljer

Dato:
18. november 2021
Tidspunkt:
16:00 - 18:00 CET

Arrangør

Sprogforeningen

Sted

Folkehjem Aabenraa
Haderslevvej 7,
Aabenraa,Sønderjylland6200Danmark
+ Google Maps
Phone
74 62 28 48
Se Sted hjemmeside