Igen i år er der i samarbejde med bibliotekerne aftalt en række spændende foredrag som gennemføres i løbet af efteråret 2023

HADERSLEV – Fællesarrangement – Haderslev Bibliotek, Sprogforeningen og Grænseforeningen i Haderslev

Foredrag med Jacob Wendt – med baggrund i hans roman ”Lise Nørgaard – de første 100 år.” Torsdag den 14. september kl. 19,00 – På Månen, Bispebroen 3 – Haderslev Bibliotek.

Arbejdet med bogen førte til et personligt venskab med Lise Nørgaard. Jacob Wendt fortæller om Lise Nørgaard og verdens bedste TV-serie ”Matador”.

Det er et foredrag med filmklip, humør og perspektiv. Wendt fortæller om seriens skabelse og alle de hemmelige anekdoter fra maskinrummet.

Billetter til 100 kr. inkl. kaffe og kage kan købes på Haderslev Bibliotek – www.haderslevbibliotekerne.dk.

SØNDERBORG – Fællesarrangement – Sønderborg Bibliotek, Sprogforeningen, Græseforeningens og Foreningens Nordens Afdelinger i Sønderborg

Foredrag med tidligere rektor Jørgen Kühl, A. P. Møller-skolen i Slesvig, Multikulturhuset i Sønderborg – fredag den 22. september kl. 16,00 – Tema: Ukraine.

Billetter til 50 kr. kan købes ved Sønderborg Bibliotek www.biblioteket.sonderborg.dk

AABENRAA – Fællesarrangement – Aabenraa Bibliotek, Sprogforeningen, Foreningen Norden og Grænseforeningen i Aabenraa.  

Foredrag af Annegret Friedrichsen – med baggrund i hendes roman ”Astrids somre” Torsdag den 12. oktober kl. 16.00 i Billedsalen, Folkehjem, Haderslevvej 7, Aabenraa.

Efter krigen oplevede mange sydslesvigske børn som feriebørn i Danmark måske deres lykkeligste tid langt væk fra krigens tabuer og traumer. Som feriebarn blev man fedet op og lærte at tale den lokale danske dialekt.

I romanen følger vi Astrid, der vokser op i en sydslesvigsk landsby i 60’erne, og om somrene fandt sin anden familie i en landmandsfamilie i Jylland.

Forfatteren holder foredrag om sin roman og en forgangen barndomstid.

Billetter til kr.125 købes gennem Aabenraa Bibliotek: aabenraabib.dk

Tilmelding: Senest den 09.10.2023.