Igen i år er der i samarbejde med bibliotekerne aftalt en række spændende foredrag som gennemføres i løbet af efteråret 2023

SØNDERBORG – Fællesarrangement – Sønderborg Bibliotek, Sprogforeningen, Græseforeningens og Foreningens Nordens Afdelinger i Sønderborg

Foredrag med tidligere rektor Jørgen Kühl, A. P. Møller-skolen i Slesvig, Multikulturhuset i Sønderborg – fredag den 22. september kl. 16,00 – Tema: Ukraine.

Billetter til 50 kr. kan købes ved Sønderborg Bibliotek www.biblioteket.sonderborg.dk

AABENRAA – Fællesarrangement – Aabenraa Bibliotek, Sprogforeningen, Foreningen Norden og Grænseforeningen i Aabenraa.  

Foredrag af Annegret Friedrichsen – med baggrund i hendes roman ”Astrids somre” Torsdag den 12. oktober kl. 16.00 i Billedsalen, Folkehjem, Haderslevvej 7, Aabenraa.

Efter krigen oplevede mange sydslesvigske børn som feriebørn i Danmark måske deres lykkeligste tid langt væk fra krigens tabuer og traumer. Som feriebarn blev man fedet op og lærte at tale den lokale danske dialekt.

I romanen følger vi Astrid, der vokser op i en sydslesvigsk landsby i 60’erne, og om somrene fandt sin anden familie i en landmandsfamilie i Jylland.

Forfatteren holder foredrag om sin roman og en forgangen barndomstid.

Billetter til kr.125 købes gennem Aabenraa Bibliotek: aabenraabib.dk

Tilmelding: Senest den 09.10.2023.

Torsdag den 16. november 2023 kl 19.00                                                                     

 Schweizerhalle, Ribe Landevej 39, Tønder

Sprogforeningen inviterer til arrangement

En ung danskers beretninger fra krigsfronten er blevet til sange i hænderne på Lars Malm (Nordstrøm) og Thomas Raae. Sammen har de skabt en musikalsk biografi, som fortæller en eviggyldig historie om at være ung i krydsfeltet mellem krig og fred, frygt og spænding, kærlighed og afsavn.

Pris : 150 kr.

Tilmelding : Billetter købes på Tønder biblioteks hjemmeside : www.tbib.dk

Arrangør : Tønder bibliotek,  foreningen Norden, Grænseforeningen, Sprogforeningen