Kulturredaktør Hans-Christian Davidsen

At være forelsket i Flensborg, er også at være forelsket i Flensborg Avis. Hver dag er avisen fyldt med små notitser, som fortæller om kulturarrangementer i vort fælles grænseland, næsten alle signerede hcd, og næsten hver dag slår vi op på store spændende  artikler skrevet af hcd, Hans Christian Davidsen, hvad enten det er om historie eller litteratur, eller det er anmeldelser af teater og musikarrangementer. Alle skrevet med stort overskud. Hans Christian Davidsens anmeldelser af mængder af dansk og udenlandsk litteratur er kyndige indførelser, som har givet mange lyst til læsning.

At finde årets modtager af Sprogforeningens pris var en let opgave, for den skulle selvfølgelig gives til grænselandets kulturredaktør, Hans Christian Davidsen, der i 27 år, siden 1996, har beriget os med kulturel dannelse gennem sine skrevne ord og alle sine udsendelser på FlaTV.

Forfatter er prismodtageren sandelig også. Først kom Danmark syd for Grænsen, derefter Forelsket i Flensborg, og gennembruddet kom med den store bog om Nolde. Senest bogen om Nazisternes sidste Tilflugt i Flensborg.

Når tiden tillader det, påtager Hans Christian Davidsen sig også byvandringer i Flensborg og guidede ture rundt i Sydslesvig, ligesom det nu også er blevet til en omfattende foredragsvirksomhed rundt i Danmarks mange hjørner, hvor hcd fortæller om Sydslesvig, Flensborg og sit store kendskab til maleren Nolde.